Povratak

Hotel Palazzo

Hotel Palazzo najstariji je porečki hotel, podignut još 1910. godine pod nazivom Palace. Dao ga je sagraditi austrijanac Friedrich Klein i to na umjetno podignutom morskom nasipu.

Na samom kraju porečkog poluotoka smjestio se hotel Palazzo, koji je ujedno i najstariji hotel u Poreču. Prvotno ime bilo mu je Palace i bio je u vlasništvu Österreichische Riviera, a dao ga je podignuti austrijanac Friedrich Klein. Hotel je izgrađen na umjetno podignutom morskom nasipu, a otvoren je 1910. godine što je ostalo zabilježeno i u tadašnjem pulskom dnevniku Polaer Tagblatt.
Tijekom Drugog svjetskog rata hotel je nažalost bio triput bombardiran, no njegova obnova započinje već 1948. godine, a 1953. otvara vrata i započinje s radom. Te je godine hotelu promijenjeno ime u Riviera, s kapacitetom od svega 198 ležajeva.
Zdanje je neko vrijeme bilo bez funkcije i zapušteno, da bi se nakon završetka Domovinskog rata prodalo privatnom vlasniku koji je zbog nemogućnosti korištenja imena Riviera hotel nazvao Palazzo. Hotel je potom pomno renoviran i obnovljen te mu je vraćen zlatni sjaj kakav je imao netom nakon izgradnje.